home | blessurepreventie | contra-indicaties | huisregels | tarieven | contact

 

Hotstonemassage

Hotstonemassage therapie is een intense warmte, ontspannende, effectieve en unieke massage. De massage verlicht spanningen en brengt het lichaam volledig tot rust. Er wordt zowel met de handen als met de stenen gemasseerd. De stenen die tijdens de massage worden gebruikt  hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden. De hitte en de 'druk' van de warme (basalt) stenen dringen diep door in de pijnlijke spieren.

Een Hotstonemassage draagt bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, stimuleert de orgaanfuncties, helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en brengt lichaam en geest in balans.
Hotstonemassage is ook geschikt voor iedereen (man of vrouw) die wil relaxen en tot rust wil komen. De massage bestaat vooral uit lange rustige cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden, wat de massage effectiever maakt en spanningen vermindert.

Hotstonemassage is aan te raden bij
\\  Spanningen
\\  Stress
\\  Spierproblemen
\\  Fibromyalgie
\\  Gewrichtsproblemen, reuma, artrose (mits niet ontstoken
\\  Slechte doorbloeding
\\  Menstruele krampen

Maar een Hotstonemassage is ook zeker aan te raden voor mensen die hun lichaam eens willen vertroetelen

Er zijn een aantal contra-indicaties waarbij Hotstonemassage absoluut wordt afgeraden
\\  Eerste 3 maanden van een zwangerschap
\\  Ontsteking
\\  Onbekende pijn
\\  Huidinfectie of open wond
\\  Koorts
\\  Besmettelijke huidziekten

Deze massage wordt niet gegeven bij buiten temperaturen van 25 graden en hoger, omdat dit een nadelig effect kan hebben op uw lichaam.