home | blessurepreventie | contra-indicaties | huisregels | tarieven | contact

 

Ontspanningsmassage

Voel je jezelf weleens uitgeblust of vermoeid? Heb je last van verkrampte en/of pijnlijke spieren? Dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. Ook als je prima in je vel zit, kan een massage erg prettig zijn. Kortom, massage is geschikt voor iedereen die zichzelf een tevreden en ontspannen gevoel gunt.

Ontspanningsmassage is een massage waarbij lichaam en geest weer tot rust komen. Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. In de huidige tijd hebben veel mensen computerwerk, waardoor er vaak problemen ontstaan die vervelend kunnen zijn. Door vermoeidheid en overbelasting kunt u last krijgen van uw nek, schouders, rug of benen en dat kan ervoor zorgen dat u, uw werk niet meer goed kunt uitvoeren.

Als je in het geheel niet aan sporten doet is het toch goed voor de spieren om je regelmatig te laten masseren. Het houdt je spieren in een goede conditie en de masseur zal de nodige aandacht schenken aan spierverhardingen/spanningen. Voor mensen met stressklachten kan een ontspanningsmassage fysiek zeer ontspannend werken.

Doelen van de massage
\\  Bevordering van de bloedcirculatie
\\  Bevordering van de afvoer van vocht en afvalstoffen
\\  Algehele of lokale ontspanning,stimulering en activering
\\  Bestrijden van spierverhardingen, spierpijn en spierkramp
\\  Bestrijden van vermoeidheid en spanningen (stress)

Massage heeft een gunstige invloed op onder andere
\\  Het bewegingapparaat (rugpijn, nek en schouderklachten)
\\  De circulatie
\\  Stressklachten (hoofdpijn, chronische vermoeidheid, spierspanning)
\\  Autonome zenuwstelsel en de hormoonhuishouding
\\  Burn-out verschijnselen
\\  Algehele lichaamsbeleving